mahalebka | 26.7.2022 06:52 -> 😄
petersonm | 26.7.2022 07:39 -> No, na gulas by bolo, alebo na rebierka. Inak nic moc...
Lodovik | 26.7.2022 08:54 -> Au... 😂
@Lodovik: vola by uz nikto na gazdovskom dvore nejedol. Vol sa vzdy nechal zostarnut, bol len na pracu. Na masko siel vzdy byk. To co vidis na obrazku Taurisu je isto byk. Z byka sa robil vol iba preto, aby nebol zurivy, aby sa v brazde dalo vedla neho kracat. Ako sa to urobilo je hadam kazdemu chlapovi jasne. V arabskom svete aj nejedneho chlapa vymiskovali....A je jasne aj preco sultan potreboval eunuchov.
Maso zo stareho vola nikdy nemalo kvalitu, nie je to ako u sliepky.
tato | 27.7.2022 06:54 -> Co je na tom cudne? Pri spracovani sa predsa prirodzene varenim, udenim, pecenim zmensi hmotnost vyrobku voci vahe suroveho masa. Asi si nikdy nepiekol maso, ked tomuto nerozumies. Aj v restauracii mas na jedalnom listku uvedenu hmotnost masa, aka bola v surovom stave.
Tak Danielova saláma ti zachutila? Nezabudni na tatárku.
Ty si salama?
Pozor, aby to nebolo naopak. Aby salámka "nespapkala" teba. Z tvojej váhy by sa dalo koľko kíl salámy urobiť?
No ja tam vidim na obrazku vola.
mahalebka | 26.7.2022 06:52 -> 😄
petersonm | 26.7.2022 07:39 -> No, na gulas by bolo, alebo na rebierka. Inak nic moc...
Lodovik | 26.7.2022 08:54 -> Au... 😂
Taký Tomas by zaplesal nad správnym využitím "Daniela" :)
hovädzia je lepšia
@Lodovik: vola by uz nikto na gazdovskom dvore nejedol. Vol sa vzdy nechal zostarnut, bol len na pracu. Na masko siel vzdy byk. To co vidis na obrazku Taurisu je isto byk. Z byka sa robil vol iba preto, aby nebol zurivy, aby sa v brazde dalo vedla neho kracat. Ako sa to urobilo je hadam kazdemu chlapovi jasne. V arabskom svete aj nejedneho chlapa vymiskovali....A je jasne aj preco sultan potreboval eunuchov.
Maso zo stareho vola nikdy nemalo kvalitu, nie je to ako u sliepky.
Daniel: Toto som uverejnil v decembri 2019:
https://bratkur.gulas.sme.sk/115807/kvantovy-masiar.html
tato | 27.7.2022 06:54 -> Co je na tom cudne? Pri spracovani sa predsa prirodzene varenim, udenim, pecenim zmensi hmotnost vyrobku voci vahe suroveho masa. Asi si nikdy nepiekol maso, ked tomuto nerozumies. Aj v restauracii mas na jedalnom listku uvedenu hmotnost masa, aka bola v surovom stave.
Práve e je to super. Ja osobne nekúpim klbásku ktorá nemal pred údením aspoň 135g mäsa na 100g zaúdenej klbásky. Keď chcem vodu kúpim si minerálku (:
Jaj @tato, niekto nechape, co je to kanibalizmus, tak tvrdi, ze ide o kradez
Daniel: Ja viem, že pointa je iná, ja len tak.